Stefan Lidbrink
 har över 20 års erfarenhet av att leda olika avdelningar i internationell miljö. Stefan har ansvarat för så skilda områden som forskning & utveckling, säljstöd och produktledning och har även varit chef över chefer. Under åren på Ericsson har Stefan fått leda avdelningar under såväl kraftig expansion som under svåra uppsägningar. Under tiden av uppsägningar blev Stefan nominerad till det svenska ledarskapspriset Årets chef i kategorin mänskliga ledarskap med motiveringen ”För sitt sätt att stödja sina medarbetare i deras karriär trots uppsägningar och omorganisationer”.
 
Stefan har även erfarenhet som ledare i en global säljorganisation med ansvar för personal i Brasilien, Kroatien och Malaysia. Under många år drev han även ett internationellt nätverk med deltagare från ett tjugotal länder med fokus på kompetensutveckling inom mobilsystem.
 
Stefan har lagt mycket energi i sin roll som ledare och har varit aktiv i mentorprogrammet för unga chefer på Ericsson. Han har även en bakgrund som reservofficer i den svenska försvarsorganisationen.
 
Privat har Stefan fyra barn som idag är på väg ut i vuxenlivet. Stefan tycker att ett föräldraskap har stora likheter med det ledarskap han förespråkar. Att bry sig om sina medarbetare på riktigt, att vilja dem väl och att utmana dem till att ta nästa steg i sin personliga utveckling är ju precis det som ett bra föräldraskap innebär. En annan viktig del för Stefan är en aktiv fritid i naturen. Antingen på långfärdsskridskor eller på en tur mellan fjällstugor. Dessutom tillbringar Stefan gärna tid i sin stuga i trakterna kring Lofoten i Norge med fiske, toppbestigningar och andra naturupplevelser.

Kontakta Stefan på
+46 (0) 705 56 70 77
stefan@lidbrink-carneheim.se
www.lidbrink-carneheim.se